Aproape 500 de oameni care au sustinut licenta la Universitatile "Alexandru Ghica" si "Europa Ecor" din Alexandria ar putea ramane fara diplome, dupa ce procurorii care au cerut in instanta desfiintarea unor inscrisuri, scrieInformatia de Teleorman.

Ofiterii din cadrul Departamentului pentru Combaterea Infractiunilor Economice al Inspectoratului General al Politiei Romane au finalizat dosarul, dupa mai multi ani de cercetari, iar procurorii au cerut in instanta desfiintarea unor inscrisuri.

Dosarul a fost inregistrat la finele anului trecut, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru vineri, 19 ianuarie 2018.

Conform unor surse judiciare, desfiintarea unor inscrisuri nu se refera doar la anularea diplomelor de licenta, ci vizeaza si unele documente depuse la dosarul de inscriere, care nu aveau corespondent in realitate.

Procurorii spun ca prejudiciul adus ar fi unul enorm, ca urmare a functiilor ocupate, in baza unor diplome de licenta obtinute in mod ilegal.

In 2009, procurorii Sectorului 4 au demarat o ancheta fata de mai multi profesori de la Universitatile "Alexandru Ghica" si "Europa Ecor" din Alexandria care erau acuzati de eliberarea a 15.000 de diplome si foi matricole false.

Anchetatorii spuneau atunci ca dosarele de absolvire erau intocmite in doar cateva saptamani, in domeniul economic, petrol si gaze.

Universitatile, care nu erau acreditate, se aflau in proces de lichidare din 2001, iar coordonatorul retelei de falsificatori era chiar Mina Silviu Dobronauteanu, fondatorul si rectorul celor doua universitati.