DSP Suceava: Copilul de 2 ani care a murit pe 4 ianuarie a contactat virusul rujeolei in perioada spitalizarii
Potrivit acesteia, in cursul anchetei epidemiologice derulate de DSP, s-a stabilit ca doi dintre cei 13 copii diagnosticati in acest an cu rujeola au fost spitalizati in aceeasi perioada sau in zile apropiate cu copilul din Mitocul Dragomirnei, iar sora unui alt copil care a fost internat a contactat, de asemenea, virusul, toti acesti copii nefiind vaccinati.
Medicul epidemiolog a subliniat ca, in cazul rujeolei, eruptia cutanata apare mai tarziu sau poate sa lipseasca, anticorpii pot fi depistati in sangele bolnavului abia la 3 - 4 zile de la eruptie, ceea ce face aproape imposibil un diagnostic precoce de rujeola, insa el este contagios de la inceput.
"Aici este dificultatea cu rujeola, ca virusul se elimina masiv inca de la debut, insa anticorpii sunt depistati la 3 - 4 zile de la eruptie", a spus Catalina Zorescu, subliniind ca, in cazul copilului de la Mitocul Dragomirnei, nu exista contraindicatie definitiva pentru vaccinare si ar fi trebuit imunizat.
Adjunctul DSP Suceava a facut apel la medicii de familie ''sa reevalueze contraindicatiile de vaccinare'' deoarece ''singura forma eficienta de prevenire a rujeolei este vaccinarea'.
Copilul in varsta de 2 ani, din localitatea suceveana Mitocu Dragomirnei, a decedat pe 4 ianuarie, in Sectia de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava.
Purtatorul de cuvant al SJU Suceava, Mihai Ardeleanu, declara atunci pentru Agerpres ca existau suspiciuni conform carora rujeola ar fi putut cauza decesul copilului, dar numai analiza probelor serologice prelevate si trimise la Bucuresti va putea confirma sau infirma un diagnostic. Potrivit lui Ardeleanu, baietelul decedat in SJU Suceava nu era vaccinat impotriva rujeolei.
Copilul ar fi ajuns in Sectia de Pediatrie a SJU Suceava cu o stomatita, in ziua urmatoare a fost transferat in Sectia ATI, dupa ce starea sa s-a agravat, iar a treia zi dimineata a survenit decesul. ''A venit cu o stomatita aftoasa, dupa care s-a dezvoltat un sindrom respirator cu tuse, cu insuficienta respiratorie, cu scaderea saturatiei in oxigen. A fost pus pe terapie intensiva in Sectia de Pediatrie si starea de sanatate deteriorandu-se, a fost transferat in Sectia ATI unde, dupa toate eforturile depuse, a decedat'', a spus Ardeleanu.
In ultimii doi ani, in Romania au fost diagnosticate cu rujeola 10.307 persoane si s-au inregistrat 37 de decese.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Toata lumea vorbdeste despre medici de parca Spitalele sunt ale lor... nu fraierilor, Spitalele sunt administrate politic!
Adica stapanii aia pe care ii alegeti pentru o sticla de ulei!
Sticla de ulei si zahar hotaraste cine traieste si cine moare!
Se spune "toti acesti copii fiind nevaccinati".
In plus, mama copilului a scris deja peste tot ca moartea copilului a fost cauzata de medici si de "tratament".
Un copil cu stomatita NU moare IN SPITAL decat daca l-au otravit medicamente. Intoxicatia medicamentoasa este o cauza mult mai posibila decat "rujeola" fictiva, constatata pe hartie post-mortem pt. a se musamaliza decesul iatrogen (= cauzat de doctori).