Ioana Andreea Lambru a fost numita in functia de secretar general al Guvernului, printr-o decizie semnata de premierul Mihai Tudose, publicata marti in Monitorul Oficial, relateaza Agerpres.

Andreea Ioana LambruFoto: alegeri.tv

Aceasta detinea functia de secretar general adjunct al Guvernului. Ea o va inlocui in functie pe Roxana Cezarina Banica.

Ioana-Andreea Lambru (31 de ani) a fost, in perioada 2009-2011, sefa de cabinet a lui Radu Stroe, care ocupa pe atunci functia de secretar general al PNL. In mai 2011, Lambru a fost desemnata secretar general adjunct al PNL.

Ulterior, in noiembrie 2012, a fost numita secretar general adjunct, post din care a fost eliberata din functie in iulie 2014, prin decizie a premierului Victor Ponta.

Roxana Cezarina Banica a fost eliberata, la cerere, din functia de secretar general al Guvernului, potrivit unei alte decizii publicate in Monitorul Oficial.

Tot marti, la cerere, au mai fost eliberati din functii Elena Repede - director de Cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului; Aurelian Felix Rache, consilier de stat la Departamentul pentru strategii guvernamentale din cadrul aparatului de lucru al Guvernului; Daniela-Meri Mocanu, consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului