Doua persoane au fost transportate, luni, la spital, in urma exploziei urmata de un incendiu la o conducta a unei statii de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, opt masini ale angajatilor si acoperisul sediului administrativ fiind distruse, scrie Agerpres.

UPDATE Cinci salariati ai societatii respective au suferit leziuni minore in urma exploziei si a interventiei preliminare pana la sosirea pompierilor, doi dintre acestia fiind transportati la spital pentru consultatii de specialitate, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj, Florin Chisim.

"In acest moment, incendiul cauzat de explozie a fost lichidat, mai exista o ardere controlata la gura conductei pentru a arde gazele ramase pe conducta. Opt masini au fost distruse in totalitate, iar incendiul a afectat sediul societatii, in sensul ca acoperisul a ars in totalitate pe o suprafata de 80 de metri patrati. Gazele au fost oprite, sunt mai multe localitati afectate, care nu au gaze. Urmeaza stabilirea cauzei incendiului si stabilirea masurilor prin care poate fi remediata situatia", a spus Florin Chisim.

Reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) au anuntat, luni, ca un incendiu de proportii a izbucnit la o teava de gaze a unei statii de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, judetul Gorj.

O explozie urmata de incendiu a avut loc la o conducta a unei statii de pompare a gazelor din localitatea Hurezeni. Mai multe autoturisme aflate in apropiere au fost afectate in urma evenimentului. De asemenea, flacarile s-au extins si la sediul administrativ al societatii comerciale.