Un numar de 20 de perchezitii au loc, luni dimineata, in Bucuresti si patru judete - Prahova, Bacau, Giurgiu si Ilfov - la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane banuite de comiterea unor infractiuni economice, intr-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproximativ 11,9 milioane de lei, conform Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, scrie Agerpres.

"Politisti de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectueaza 20 de perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetele Prahova, Bacau, Giurgiu si Ilfov. Actiunea vizeaza persoane banuite ca ar face parte dintr-o grupare infractionala specializata in savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare a banilor", precizeaza IPJ Prahova, intr-un comunicat remis Agerpres.

Conform acestuia, in perioada 2012 - 2016, trei societati comerciale beneficiare ar fi influentat obligatiile fiscale datorate bugetului de stat, in sens negativ, prin inregistrarea in evidentele contabile proprii de achizitii nereale. Pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala au fost folosite zece societati cu un comportament de tip fantoma, mai precizeaza sursa citata.

Prejudiciul, in valoare de aproximativ 3.900.00 lei, rezulta din actele de evaziune fiscala si peste 8.000.000 de lei, din infractiunea de spalare a banilor, mentioneaza sursa citata.

Un numar de 19 persoane urmeaza sa fie conduse la audieri.

La activitati participa si jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploiesti, mai mentioneaza comunicatul citat.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor, potrivit IPJ Prahova.