Militarii Batalionului 30 Protectia Fortei "Vulturii Carpatilor" desfasoara, luni, o secventa tactica a Exercitiului de repetare a misiunii (MRE - mission rehearsal exercise), la Centrul National de Instruire Intrunita "Getica", din Cincu, informeaza Miniserul Apararii Nationale intr-un comunicat de presa.

Exercitiul, denumit Vulturii Carpatilor 18.01, care se desfasoara intre 12 si 20 ianuarie, are ca scop evaluarea stadiului pregatirii militarilor pentru participarea, incepand cu luna februarie, la misiunea Resolute Support din Afganistan.

Batalionul 30 Protectia Fortei "Vulturii Carpatilor" va executa, in perioada februarie - august 2018, misiuni specifice de asigurare a protectiei fortei in zona de aparare terestra apropiata a Bazei Aeriene Militare Kandahar, in scopul sprijinirii TAAC South (Train, Advise and Assist Command South), precum si misiuni de instruire, consiliere si asistenta a Fortelor Nationale Afgane.

Unitatea este constituita, in majoritate, din militarii Batalionului 30 Vanatori de Munte ¬Dragoslavele¬ care au mai participat la misiuni in teatrele de operatii din Kosovo (2005 si 2007) si Afganistan (2008).