Fortele armate din estul Libiei au acuzat duminica Turcia de sustinerea terorismului, relateaza Agerpres, citand agentia Xinhua. "Vom pedepsi Turcia si toate firmele ei. Contractele lor in Libia nu mai sunt valabile", a afirmat Ahmad Al-Mismari, purtator de cuvant al armatei libiene.

Oficialul libian a adaugat ca ca "Turcia este sponsorul terorismului in tara noastra inca dinaintea inceperii razboiului impotriva terorismului". El a precizat ca inca nu a fost desemnata o comisie a Camerei Reprezentantilor care sa ancheteze transportul de explozivi din Turcia in Libia la bordul unei nave, pentru Fratia Musulmana si al-Qaeda.

Ahmad Al-Mismari a sustinut ca nava respectiva, interceptata de garda de coasta a Greciei acum cateva zile, nu se indrepta catre portul libian Misurata, la 250 de kilometri est de Tripoli, asa cum au sustinut autoritatile elene, ci catre teroristi. Dupa ce armata a salutat alegerile apropiate, Fratia Musulmana s-a convins ca va pierde, asa ca a recurs la arme si explozivi pentru a crea haos, a mai spus oficialul libian.

Ministerul de externe al Libiei si reprezentantul ONU in aceasta tara, Ghassan Salame, au cerut duminica detalii despre nava capturata in Grecia.