21 de persoane care au participat la un botez organizat intr-un local din municipiul Baia Mare au ajuns duminica seara la Spitalul de Boli Infectioase din oras, acuzand dureri puternice de stomac, fiind suspectati de toxiinfectie alimentara, a declarat medicul sef al unitatii medicale, Doina Harlisca, citata de Agerpres.

"Persoanele au ajuns la spital cu ajutorul Ambulantei si al masinilor personale. (...) Acestea acuzau dureri puternice de stomac, aveau greturi, varsaturi, stare de rau si diaree. Totii pacientii au primit ingrijire de specialitate, iar ulterior o parte dintre acestia au parasit spitalul in stare buna. Mai avem in supraveghere cateva persoane, dar inca n-am facut internari si o sa vedem cum evolueaza in urmatoarele ore", a spus Harlisca.

Unul dintre pacienti, care prezenta o tensiune oscilanta, a fost transportat pentru ingrijiri medicale la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare.

Printre cei ajunsi de la botez la Spitalul de Boli Infectioase se afla si o tanara de 26 de ani, insarcinata.

Pacientii le-au explicat medicilor ca starea de rau s-a instalat la scurt timp dupa ce au consumat o parte din aperitivul servit la masa, dar si alte mancaruri cuprinse in meniu.