Opt case din comuna prahoveana Calugareni au fost incendiate in ultimele saptamani, politistii deschizand o ancheta si intocmind un cerc de suspecti, unul dintre acestia fiind depistat, au informat vineri reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Raluca Brezeanu, a declarat ca, in ultimele saptamani, opt case din comuna Calugareni au fost incendiate, politistii deschizand un dosar penal pentru distrugere, ancheta desfasurandu-se sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Mizil. In cauza este vorba despre case nelocuite aflate in zone greu accesibile.

Anchetatorii au intocmit un cerc de suspecti, iar unul dintre acestia a fost prins, existand presupunerea ca incendiile au fost provocate de mai multi autori.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Agerpres, ca persoana prinsa in acest caz a fost internata la psihiatrie.

Ultimul incendiu de acest fel a avut loc joi seara in comuna Calugareni.

Conform purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, locuinta a ars generalizat, iar pompierii au actionat pentru lichidarea flacarilor si impiedicarea extinderii acestora la vecinatati.