Cea mai bogata femeie din China, Yang Huiyan, si-a marit averea cu 6,1 miliarde de dolari in sapte zile de tranzactii bursiere, cresterea fiind a doua ca marime in acest an dupa cea inregistrata de fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, transmite Bloomberg, citat de news.ro.

Averea lui Yang, care este actionara principala a grupului Country Garden Holdings, a crescut la 29,7 miliarde de dolari pana pe 10 ianuarie, ca urmare a aprecierii actiunilor companiei imobiliare, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Datele arata ca averea lui Bezos a urcat in acest an cu 6,6 miliarde de dolari, la 106 miliarde de dolari.

Averile unora dintre magnatii chinezi au crescut puternic in ultimii ani datorita dezvoltarii sectorului imobiliar. Intre acestia se afla Hui Ka Yan, presedintele dezvoltatorului imobiliar China Evergrande Group, si Wang Jianlin, care conduce Dalian Wanda Group. Yang se apropie rapid de Hui, a carui avere este estimata la 39,3 miliarde de dolari. Ea l-a devansat pe Wang, care are o avere de 28,7 miliarde de dolari, urcand pe locul patru in topul miliardarilor chinezi.

Actiunile Country Garden au crescut cu 24% in acest an, dar joi au evoluat in scadere. In ultimul an, actiunile companiei au crescut de peste patru ori.

Yang, in varsta de 36 de ani, este cea mai tanara miliardara din China, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

In 2005, tatal ei, Yang Guoqiang, si-a transferat participatia de control detinuta la Country Garden pe numele fetei, cu intentia de a o pregati ca succesoare a intereselor familiei in grup, potrivit prospectului de listare a Country Garden din 2007.