Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, sustine ca seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, ar fi trebuit sa stie ca autorul agresiunii sexuale din 2016 este politist, intrucat procedura de raportare a evenimentelor prevede ca faptele penale comise de angajati din structurile Ministerului de Interne sa fie raportate tuturor structurilor ierarhice pana la nivel de minister, potrivit news.ro.

"La nivelul MAI exista un ordin care reglementeaza o procedura de raportare si monitorizare a evenimentelor de interes operativ. Documentul prevede intreaga procedura de raportare, inclusiv timpii in care informatia trebuie sa ajunga la cel mai inalt nivel, acestia fiind de ordinal minutelor. Acest tip de evenimente care privesc fapte penale comise de angajati se incadreaza in categoria celor care trebuie raportate tuturor structurilor ierarhice pana la nivel de minister", a declarat joi seara ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ministrul a afirmat ca fisa evenimentului din 2016 a fost intocmita conform acestei proceduri, astfel ca seful Politiei Romane ar fi trebuit sa cunoasca faptul ca agresorul era politist.

"Fisa de eveniment este intocmita conform acestor proceduri. Asadar, informatia ca autorul agresiunii din decembrie 2016 era politist in cadrul Brigazii Rutiere a ajuns obligatoriu la cunostinta chestorului Bogdan Despescu. Acest ordin care reglementeaza procedura va fi pus la dispozitia prim-ministrului", a subliniat Carmen Dan.

Ministrul Carmen Dan a anuntat, marti, ca a transmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane Bogdan Despescu, care va fi inlocuit de Catalin Ionita ca interimar, ea spunand ca este total nemultumita de explicatiile pe care le-a primit din partea Politiei Romane in cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale si considera insuficiente masurile anuntate.

Seful Politiei Romane are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din functie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marti pentru 30 de zile.