Medicul Mihai Lucan a depus la Parchetul General o plangere penala impotriva deputatului USR Emanuel Ungureanu, pe care il acuza de savarsirea infractiunii de compromitere a intereselor justitiei, potrivit Agerpres. Deputatul Emanuel Ungureanu este cel care l-a denuntat pe medic la DIICOT, iar in urma acestui denunt Lucan a fost pus sub acuzare pentru delapidare.

Mihai LucanFoto: AGERPRES

Mihai Lucan sustine, in plangerea sa, ca Emanuel Ungureanu a dat jurnalistilor informatii 'trunchiate si manipulatorii', cu scopul de a crea o 'presiune mediatica asupra instantelor de judecata' si de 'a asigura succesul acuzarii'.

Lucan mai spune ca persoane din cadrul anchetei au divulgat date si informatii nedestinate publicitatii referitoare la actele de urmarire penala din dosarul deschis la DIICOT.

Plangerea depusa de Lucan vine dupa ce deputatul Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe medic de coruptie si trafic de organe la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.

"Lucan lua mita si din aerul din institut. De la lifturile care s-au cumparat, pana la bancomatul de cafea. Exista un circuit al spagii", declara, pe 4 ianuarie, Emanuel Ungureanu, dupa o vizita la DIICOT.

Tot atunci, Ungureanu a sustinut ca primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, l-a ajutat pe Mihai Lucan cu o concesiune pentru clinica privata Lukmed, iar actualul ministru al Sanatatii, Florian Bodog, ar fi intervenit pentru ca functionari de la minister sa 'o lase mai moale' cu prilejul unui control efectuat la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat, printre altele, ca a transferat ilegal la clinica sa privata aparatura ce apartinea Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.