O tanara din Roman aflata in a 21-a saptamana de sarcina a murit la spitalul de Boli Infectioase din Iasi, medicii sustinand ca femeia a ajuns tarziu la aceasta unitate medicala, dupa ce a fost internata in alte trei spitale, scrie News.ro.

Tanara, in varsta de 27 de ani, a ajuns luni la spitalul din Roman, dupa ce a acuzat dureri de cap, iar in cursul zilei de marti a fost directionata de medici catre Maternitatea Elena Doamna din Iasi.

De aici, tanara insarcinata a fost trimisa la Spitalul de Neurochirurgie, insa medicii acestei unitati au decis transferul catre spitalul de Boli Infectioase din Iasi, fiind diagnosticata cu meningoencefalita.

Femeia a intrat in stop cardio-respirator, iar medicii spitalului de Boli Infectioase nu i-au mai putut salva viata.

"A ajuns aseara (marti seara - n.r.) la Maternitatea Elena Doamna, dar pentru ca avea probleme neurologice au trimis-o la spitalul de Neurochirurgie. Femeia era constienta, dar fatul nu avea nici o perspectiva. S-a facut un computer tomograf, probabil ca n-au descoperit nimic si au trimis-o la noi. Cand a ajuns in triajul spitalului de Boli Infectioase, tanara a intrat in stop cardiorespirator. O ora a durat resuscitarea, nu s-a mai putut face nimic", a declarat, miercuri, pentru News.ro directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, medicul Mihnea Hurmuzache.

El a adaugat ca daca femeia ar fi ajuns la Spitalul de Boli Infectioase macar cu 12 ore mai devreme, poate ca ar fi existat o sansa pentru a o salva.

Cauza exacta a decesului va fi stabilita in urma necropsiei care va fi efectuata la Institutul de Medicina Legala din Iasi.