Curtea de Apel Constanta a condamnat, marti, un barbat din judetul Tulcea la sase luni de inchisoare cu suspendare dupa ce acesta a ucis un caine cu o sabie artizanala in anul 2014, decizia fiind definitiva, informeaza News.ro. Initial, barbatul primise o pedeapsa de sase luni de inchisoare cu executare din partea Judecatoriei Tulcea.

Curtea de Apel Constanta a decis, marti, sa admita apelul formulat de Ali Gener Memet impotriva sentintei Judecatoriei Tulcea, din data de 7 iulie 2017, prin care fusese condamnat la sase luni de inchisoare cu executare pentru ca omorase un caine.

Instanta a hotarat sa desfiinteze in parte sentinta atacata si a dispus suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei de sase luni inchisoare aplicata barbatului de instanta de fond.

Ali Gener Memet are mai multe obligatii pe durata termenului de supraveghere, printre care anuntarea schimbarii domiciliului, a locului de munca si prezentarea la serviciul de probatiune din cadrul Tribunalului Tulcea, la datele fixate de acesta. Mai mult, el a fost obligat sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile la Primaria municipiului Tulcea sau la o institutie de invatamant din municipiul Tulcea.

Curtea de Apel Constanta i-a atras atentia barbatului ca nerespectarea masurilor de supraveghere sau neexecutarea obligatiilor impuse duc la revocarea suspendarii pedepsei.

Decizia instantei este definitiva.

Judecatoria Tulcea l-a condamnat, in luna iulie a anului trecut, pe Ali Gener Memet la sase luni de inchisoare cu executare dupa ce a omorat un caine. Pe data de 1 iunie 2014, barbatul a lovit cu o sabie artizanala cainele unei rude. Animalul se afla legat cu zgarda si lant intr-un padoc, iar Ali Gener Memet i-a provocat mai multe leziuni. Proprietarul cainelui s-a prezentat cu acesta la medicul veterinar, specialistul constatand ca leziunile suferite de animal sunt incompatibile cu viata, in acest caz fiind necesara eutanasierea cainelui.