Un astronaut japonez de pe Statia Spatiala Internationala spune ca a crescut in inaltime cu 9 centimetri in cele trei saptamani care au trecut de cand a ajuns acolo, noteazaBBC News. Norishige Kanai a scris pe Twitter ca teste ingrijorat ca nu o sa mai incapa pe scaunul vehiculului Soiuz care trebuie sa il aduca inapoi pe Pmant in iunie.

HotNews.roFoto: Hotnews

In medie astronautii cresc cu 2-5 centimetri cand sunt in spatiu din cauza absentei gravitatiei, care face ca vertebrele din sira spinarii sa se departeze una de alta.

“Buna dimineata tuturor. Am un anunt major de facut astazi. Ne-am masurat inaltimea dupa ce am ajuns in spatiu si uau, uua, uau, am crescut cu 9 cm!”, a scris el pe Twitter. “Am crescut in trei saptamani ca unele plante. Nu mi s-a mai intamplat ceva asemanator din liceu. Sunt putin ingrijorat ca nu o sa incap in scaunul de pe Soyuz cand ma voi intoarce”, a adaugat Kanai.

“Noua centimetri este mult, dar este posibil, tinand cont ca fiecare corp uman este diferit”, a declarat Libby jackson de la Agentia Spatiala britanica.

Astronautii revin la inaltimea lor initiala dupa ce se intorc pe Pamant.