Noul presedinte al Academiei Romane va fi ales de Adunarea Generala a acestui for in data de 5 aprilie, urmand ca pe 20 aprilie sa fie desemnati vicepresedintii si secretarul general. "Pe data de 5 aprilie vom organiza Adunarea Generala a Academiei Romane pentru alegerea noului presedinte, dupa care, pe 20 aprilie, vom face urmatoarea Adunare Generala pentru alegerea vicepresedintilor si secretarului general", a declarat marti pentru Agerpres acad. Cristian Hera.

Dupa decesul lui Ionel Valentin Vlad, pe 24 decembrie 2017, prezidiul Academiei l-a ales, pe 5 ianuarie, pe Cristian Hera in functia de presedinte al acestui for, pe trei luni, pana la organizarea de noi alegeri pentru conducerea institutiei.

Printre posibilii candidati la functia de presedinte al Academiei Romane s-ar numara profesorul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, acad. Bogdan Simionescu, actual vicepresedinte al Academiei, acad. Victor Voicu, in prezent secretar general al institutiei, si acad. Viorel Barbu, fost presedinte al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.