Rudele unei femei de 39 de ani care a murit la Spitalul Judetean Sibiu spun ca femeia a mers la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului dupa ce s-a simtit foarte rau, dar ca a fost tinuta pe hol fara sa o consulte cineva,iar din aceasta cauza a mers la Spitalul Militar, unde, de asemenea, ar fi fost tinuta pe hol timp de o ora, desi vomita. Dupa ce intr-un final a fost consultata, femeia a fost trimisa cu o ambulanta tot la Spitalul Judetean, unde a decedat la scurt timp, informeaza news.ro.

Reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu spun ca pacienta a decis sa paraseasca UPU din cauza aglomeratiei, "asumandu-si aceasta hotarare", fara a se inregistra, si ca vor face verificari in acest caz.

Femeia a ajuns pe 28 decembrie la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, avand stari de voma si dureri de cap. Mama acesteia spune ca, pentru ca nu a consultat-o nimeni, lasand-o sa astepte, a mers cu femeia la Spitalul Militar, unde a fost consultata si transportata inapoi la Spitalul Judetean.

"Am plecat de acasa amandoua. Era bine. Dupa o jumatate de ora m-a sunat ca se simte rau. Am luat un taxi si am luat-o de unde era. Pe drum a vomitat de mai multe ori. Am ajuns la Spitalul Judetean, la urgente, unde doua asistente ne-au vorbit foarte urat. Apoi am mers sa completez fisa pentru fata mea, dar doamna de acolo nu a vrut sa-mi dea foaia sa o completez.

Toata lumea mi-a zis sa plec la Spitalul Militar. Cand am vazut ca suntem respinse si tratate urat, asta am fi facut. Am plecat. La Militar cand am ajuns, am intrebat oamenii daca e cineva inauntru, cand am vazut ca nu iese nimeni, am intrat eu. Doctorul de acolo mi-a spus sa ies ca nu are timp de mine ca are pacient.

Dupa ceva timp, un asistent a iesit, dar, desi a vazut-o ca vomita, nu ne-a intrebat nimic si a luat pe altcineva de pe scaun. Am tot intrat de cateva ori ca fata mea imi spunea ca numai poate si ca moare. Am stat vreo ora si ceva si nu am mai rezistat. Am luat-o pe fata si le-am pus-o eu direct in pat. Nici sa vorbeasca nu mai putea.

Tu tii un om pana moare? Ca nu are fisa? Pai intai il salvezi pe om si apoi ii faci fisa. Pana la urma a venit salvarea si a adus-o la Spitalul judetean inapoi. Cand am ajuns eu la judetean, deja o resuscitau. Deja era in coma. La urma de tot m-au chemat si mi-au spus ca e decedata", a declarat mama femeii pentru Turnul Sfatului.

Reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu spun ca "este un caz regretabil"si ca "intentioneaza" sa declanseze verificari in acest caz. Ei mai sustin ca pacienta a decis sa paraseasca UPU din cauza aglomeratiei, "asumandu-si aceasta hotarare", fara a se inregistra.

"Este un caz regretabil, iar SCJU Sibiu intelege durerea familiei. Precizam insa ca toti pacientii care se prezinta si sunt inregistrati la Unitatea de Primiri Urgente sunt, in functie de timpul de asteptare aferent afectiunii, investigati de personalul medical si nimeni nu este trimis catre alte unitati spitalicesti.

Intr-adevar, poate exista un timp de asteptare mai indelungat, datorat adresabilitatii ridicate, UPU deservind pacientii din intregul judet. Pacienta in discutie a decis insa sa paraseasca UPU, din cauza aglomeratiei, asumandu-si aceasta hotarare, fara a se inregistra. La Registratura UPU exista o singura fisa de prezentare, intocmita in momentul in care pacienta a fost retrimisa de la CPU al Spitalului Militar, unde a decis sa se prezinte dupa ce a parasit UPU.

Pacienta fost retrimisa la UPU a SCJU Sibiu de la CPU al Spitalului Militar, cu serviciul SMURD, in stare grava. Medicii nostri au intervenit cu promptitudine, s-a incercat resuscitarea acesteia, dar pacienta nu a mai putut fi din pacate salvata, suferind un stop cardio-respirator. Spitalul intentioneaza sa demareze o investigatie pentru a clarifica toate aspectele acestui caz", a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita.