Ministrul de interne Carmen Dan a spus marti, in legatura cu cazul politistului acuzat de pedofilie, ca nimeni din politie nu si-a asumat raspunderea.

Carmen DanFoto: mai.gov.ro

“Nu am vazut pe nimeni sa faca un pas in spate. Probabil ca au apreciat ca nu exista responsabilitate”, a declarat marti dimineata Carmen Dan.

Ministrul de interne a declarat ca a discutat cu premierul luni seara si l-a informat despre situatie si despre masurile dispuse, adaugand ca se va intalni cu Mihai Tudose si marti.

Purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, a spus lunica ministrul Afacerilor Interne,CarmenDan, asteapta explicatii pana miercuri de la conducerea Politiei Romane in legatura cu testarile psihologice la care a fost supus politistul care a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Capitala.

Ea a mai declarat ca ministrulCarmenDanapreciaza necesara o evaluare de ansamblu a managementului Politiei, la toate nivelurile, care "se poate face doar printr-o diagnoza serioasa de sistem", iar "pana atunci toti acei sefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub pres ar trebui sa faca un pas inapoi".

USR a cerut luni demisia lui Carmen Dan,pentru modul in care a gestionat cautarile pedofilului din Drumul Taberei, in conditiile in care autoritatile au avut nevoie de trei zile sa-l gaseasca pe agresorul care s-a dovedit a fi un politist incadrat la Brigada Rutiera din anul 2010.