Agentul de la Politia Rutiera care a agresat sexual doi copii, acum cateva zile, in liftul unui bloc din cartierul bucurestean Drumul Taberei, va fi prezentat marti instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. El a fost retinut luni pentru 24 de ore, pentru doua infractiuni de agresiune sexuala asupra unor minori.

Barbatul in varsta de 45 de ani, angajat ca sofer la Brigada Politiei Rutiere din 2010, a mai fost acuzat anul trecut de agresiune sexuala, insa cercetarea penala nu a putut continua din lipsa de probe. La audierile de luni el si-ar fi recunoscut faptele.

Potrivit Articolului 219 din Codul Penal, agresiunea sexuala se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani, insa pedeapsa este de inchisoare de la 3 la 10 ani daca victima nu a implinit 16 ani.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, asteapta explicatii pana miercuri de la conducerea Politiei Romane in legatura cu testarile psihologice la care a fost supus politistul care i-a agresat pe cei doi copii in liftul unui bloc din Capitala, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog. Ea a mai spus ca ministrul Carmen Dan apreciaza necesara o evaluare de ansamblu a managementului Politiei, la toate nivelele, care "se poate face doar printr-o diagnoza serioasa de sistem", iar "pana atunci toti acei sefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub pres ar trebui sa faca un pas inapoi".