O persoana a murit si alte cinci, printre care un copil de trei ani, au fost ranite grav, dupa ce o autoutilitara a unei firme de curierat s-a ciocnit frontal cu un autoturism pe DN 13 A, intre Miercurea Ciuc si Vlahita.

Seful Politiei Rutiere Harghita, comisarul sef Nicolae Nica, a precizat pentruAgerpresca accidentul s-a produs pe fondul patrunderii pe contrasens a unei autoutilitare a unei firme de curierat, care s-a ciocnit frontal cu un autoturism, din accident rezultand decesul unei femei de 62 ani si ranirea grava a cinci persoane.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat ca doi din cei cinci raniti au ramas incarcerati, fiind scosi din masina de echipajele specializate.

Victimele au fost transportate la Spitalul Judetean din Miercurea Ciuc cu patru ambulante de la Serviciul Judetean de Ambulanta Harghita si cu o autospeciala SMURD.

Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat ca persoanele ranite sunt trei barbati, o femeie si un copil de trei ani, care au suferit mai multe traumatisme si leziuni si primesc ingrijire medicala la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc.

Soferul autoutilitarei, de 40 ani, era singur in masina, restul victimelor fiind ocupante ale autoturismului.