Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG 66/2017, prin care s-a infiintat Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino", in subordinea Ministerului Apararii Nationale.

Laboratorul de Epidemiologie Moleculara al Institutului CantacuzinoFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de Agerpres, seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG 66/2017 privind stabilirea unor masuri in domeniul cercetarii-dezvoltarii-inovarii si producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice si antidoturi, in vederea asigurarii protectiei intereselor esentiale ale sigurantei starii de sanatate a populatiei.

OUG 66/2017 a fost adoptata pe 21 septembrie 2017 si prevede ca se infiinteaza Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino", institutie de drept public care desfasoara activitati de interes strategic in domeniul asigurarii protectiei intereselor esentiale ale sigurantei starii de sanatate a populatiei, in subordinea Ministerului Apararii, prin preluarea patrimoniului, personalului si activitatii Institutului National de Cercetare "Cantacuzino", aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, care se desfiinteaza.

Tot luni, presedintele Iohannis a semnat si decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 47/2017 pentru prorogarea unui termen si pentru modificarea art. 13 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 232/2016 privind industria nationala de aparare, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.