Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu s-a prezentat luni la DIICOT pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul medicului Mihai Lucan, el declarand pentru jurnalisti ca a existat un interes al celor care se ocupa cu transplantul sa nu existe reguli clare, iar cele existente au fost "incalcate intr-un mod flagrant", potrivit Agerpres.

"Cred ca a existat un interes foarte clar al unor oameni care se ocupa cu transplantul sa nu existe reguli si de aceea de multi ani incoace nu au existat reguli, nu au existat reguli clare. Ce s-a intamplat in ultimii ani este ca si acele reguli putine care existau au fost incalcate si au fost incalcate intr-un mod flagrant. Puteti sa va uitati la cine a condus Agentia Nationala de Transplant. Domnul Lucan a fost presedintele Consiliului Stiintific al Agentiei Nationale a Transplantului, puteti sa va uitati la directorii generali de acolo, puteti sa va uitati la domnul Luscalov, puteti sa va uitati la domnul Zota, care conduce de facto aceasta Agentie Nationala de Transplant de foarte multa vreme", a afirmat Vlad Voiculescu la intrarea in sediul DIICOT.

El a adaugat ca actualul ministrul al Sanatatii, Florian Bodog, a facut parte din echipa unui corp de control care a mers in inspectie la Agentia Nationala a Transplantului.

"Domnul Bodog a fost in Ministerul Sanatatii multi ani inainte, nu vine de nicaieri. Domnul Bodog, de asemenea, a facut parte din echipa unui corp de control care a fost in inspectie la Agentia Nationala de Transplant in urma cu vreo sapte ani, deci lucrurile nu sunt noi. Corpul de control, de fiecare data cand a mers in inspectie la Agentia Nationala de Transplant, a vazut aceleasi lucruri", a mai spus Voiculescu.