Peste 200 de localnici au participat, duminica, la un protest in care au cerut construirea de trotuare in comuna Muresenii Bargaului unde un adolescent a provocat vineri accidente grave, scrie News.ro. Comuna este traversata de un drum national intens circulat, DN 17, si nu exista trotuare.

In urma accidentelor grave provocate de un adolescent de 16 ani baut, vineri seara, in urma caruia o fata de 16 ani a murit, iar alte patru fete si o femeie au fost ranite, duminica, localnicii din Muresenii Bargaului au organizat un protest.

Peste 200 de oameni, inclusiv copii, s-au strans in curtea scolii din comuna cu pancarte pe care erau mesaje precum "Vrem trotuare", oamenii spunand ca le este teama mai ales cand merg copiii la scoala.

Adolescentul de 16 ani care a provocat, vineri seara, trei accidente rutiere in judetul Bistrita-Nasaud, pe DN 17, a fost arestat preventiv. Pentru ca una dintre victime a murit la spital, el este cercetat pentru ucidere si vatamare corporala din culpa, dar si pentu ca a condus fara a avea permis.

El a provocat, vineri seara, trei accidente rutiere, unul in Tureac si doua in localitatea Muresenii Bargaului. In urma evenimentelor rutiere, cinci minori cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani au fost raniti, dar si un adult.

Toti ranitii erau pietoni si au fost loviti in plin de tanarul care se afla in vadita stare de ebrietate, fiind, la randul sau, ranit.

Una dintre victime, o adolescenta de 16 ani, a murit la spital din cauza ranilor. Toti ceilalti raniti sunt in continuare la spital.