Tanarul de 16 ani din judetul Bistrita-Nasaud care vineri seara s-a urcat baut la volanul unei camionete si a accidentat sase pietoni de-a lungul DN 17 a primit, duminica, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, relateaza Agerpres.

Decizia a fost luata de Judecatoria Bistrita, care a stabilit ca tanarul va ramane in arest preventiv pana in data de 5 februarie, potrivit datelor comunicate AGERPRES de catre consilierul pentru informatii publice al instantei bistritene, Adina Bajko.

Tanarul a fost depus in Centrul de retinere si arestare preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, acolo unde a petrecut si noaptea de sambata spre duminica, in baza mandatului de retinere pentru 24 de ore primit initial.

Soferul minor a lovit cu camioneta trei grupuri de persoane in localitatile Tureac si Muresenii Bargaului, accidentand grav cinci fete cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani si o femeie de 36 ani.

In urma ranilor suferite, fata de 16 ani, care a fost prima lovita, a decedat la spital in cursul noptii de vineri spre sambata, iar restul victimelor sunt in continuare internate, doua fiind in stare foarte grava.