Sapte turisti de la Balea Lac au trecut in judetul Arges prin tunelul care strabate muntele si au cerut ajutorul salvamontistilor, speriati de cele zece avalanse care au avut loc sambata, de la pranz pana la aceasta ora, in sudul tunelului, a declarat pentru Agerpres seful Salvamont Sibiu, Adrian David.

"Cei sapte turisti au trecut de la Balea Lac, prin tunel, dincolo, in judetul Arges. Curg avalanse incontinuu. Au fost zece avalanse de la amiaza", a spus Adrian David.

Zona de dincolo de tunelul care leaga judetele Sibiu si Arges este foarte periculoasa, pentru ca aici "curg" avalanse iar riscul de a se produce altele este unul insemnat.

Incalzirea vremii a favorizat producerea de avalanse in munte. Daca temperatura scade, zapada ingheata si astfel se stabilizeaza.

Salvamontistii sibieni ii vor aduce pe cei sapte turisti tot prin tunel, pana la Balea Lac. Acest tunel nu este deschis pentru traficul rutier si se afla pe Transfagarasan.

Salvatorii din judetul Sibiu trecusera in judetul vecin, pentru a-i ajuta pe salvamontistii de acolo sa-i salveze pe alti doi turisti surprinsi de o avalansa. Cei doi turisti sunt constienti, unul dintre ei fiind transportat la Spitalul Judetean din Sibiu.