Tanarul de 27 de ani care in noaptea de joi spre vineri a provocat un accident de circulatie soldat cu moartea unei fetite de 11 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, anunta News.ro. El este unchiul victimei, nu are permis de conducere, iar in momentul cand a provocat accidentul era sub influenta alcoolului.

Tanarul de 27 de ani din localitatea buzoiana Greceanca a fost retinut vineri, iar sambata a fost prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva, fiind acuzat de ucidere din culpa, fuga de la locul accidentului, conducere fara permis.

Accidentul a avut loc in noaptea de joi spre vineri in jurul orei 2.00, pe drumul national 10, in localitatea Satuc.

Barbatul conducea un autoturism Audi pe care si-l achizitionase de doar cateva zile, desi nu avea permis de conducere.

Anchetatorii sustin ca el s-ar fi aflat in vizita la niste rude apropiate, in localitatea Candesti, iar joi noaptea s-ar fi urcat la volan pentru a merge la un magazin din localitatea Berca. A fi luat alaturi de el fetita de 11 ani, care ii era nepoata. Din verificari a reiesit ca alti trei minori, cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, se aflau in autoturism la momentul producerii accidentului, dar acestia nu au fost raniti.

In localitatea Satuc, barbatul a pierdut controlul volanului, a lovit o teava de gaze, fisurandu-o, dupa care s-a rasturnat in afara soselei.

La locul tragediei, politistii au gasit doar trupul fetitei de 11 ani, ulterior identificandu-l si pe cel care se afla la volan. La momentul la care a fost prins, barbatul avea o concentratie alcoolica de 0,11 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat, fiind dus ulterior la Spitalul Judetean Buzau, pentru a-i fi recoltate probe biologice.