Nuclearelectrica a incheiat cu Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si cu Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara - Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti doua contracte in valoare totala de peste 900.000 de lei pentru servicii de prognoza si avertizare meteorologica pentru zona CNE Cernavoda/Dobrogea si de supraveghere statii fixe de prelevare probe de aer (CAS) si, respectiv, pentru servicii de efectuare a masuratorilor continutului de deseuri radioactive (C-14 si Sr90) din efluentii lichizi de la centrala nucleara Cernavoda, relateaza Agerpres.

"Societatea Nationala Nuclearelectrica SA (SNN) informeaza actionarii si investitorii asupra incheierii in data de 29.12.2017 a unor acte juridice, cu valoare cumulata mai mare de 50.000 de euro, cu Administratia Nationala de Meteorologie, prin Centrul Meteorologic Regional Dobrogea si, respectiv, cu Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara - Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti (RATEN ICN), persoana implicata cu statul roman, actionar majoritar al SNN", se spune intr-un raport al societatii, publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Contractul incheiat cu ANM pentru servicii de prognoza, diagnoza si avertizare meteorologica pentru zona CNE Cernavoda/Dobrogea si de supraveghere statii fixe de prelevare probe de aer (CAS) are valoarea de 501.376 lei, in timp ce actul juridic incheiat cu RATEN ICN se ridica la 432.864 lei si vizeaza servicii de efectuare a masuratorilor continutului de C-14 (Carbon - 14 - n. r.) si Sr90 (Strontiu 90 - n. r.) din efluentii lichizi de la CNE Cernavoda.

La data incheierii contractelor, respectiv 29 decembrie 2017, datoriile Nuclearelectrica se ridicau la 8.925 lei in cazul ANM si la 444.891,32 lei in cazul RATEN ICN.