Colegiul Medicilor din Romania (CMR) sustine actiunea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, pentru identificarea panourilor publicitare care promoveaza nevaccinarea, informeaza un comunicat de presa al organizatiei profesionale.

CMR si-a exprimat de fiecare data opinia privind necesitatea vaccinarii populatiei, fiind totodata unul dintre initiatorii legii vaccinarii, afirma sursa citata.

Vaccinarea a contribuit decisiv la scaderea mortalitatii si morbiditatii prin boli infectioase, a dus la cresterea substantiala a sperantei de viata. In fiecare an circa 3 milioane de vieti sunt salvate prin vaccinare.

CMR considera ca vaccinarea este un drept al copilului necesar pentru a obtine cea mai buna stare de sanatate posibila si a nu fi expus in viitor pericolelor reprezentate de unele boli infectioase grave.

"In Romania inregistram o scadere ingrijoratoare a acoperirii vaccinale, scadere care nu a putut fi atenuata chiar si in conditiile in care ne aflam in plina epidemie de rujeola, boala prevenibila prin vaccinare. Peste 10.000 de persoane, in mare majoritate copii, s-au imbolnavit, iar 37 au decedat. Dintre cazurile inregistrate, 99% nu erau vaccinate sau erau vaccinate incomplet", se mai spune in comunicat.