Avocatul clujean Dorin Tataru s-a oferit sa-i reprezinte gratuit in instanta pe cei care au avut de suferit de pe urma medicului Mihai Lucan si doua persoane au apelat la serviciile sale, insa pentru fapte care s-au prescris, relateaza Agerpres.

Mihai LucanFoto: AGERPRES

"Deocamdata sunt oameni care m-au contactat cu privire la anumite fapte si imprejurari petrecute sau savarsite de dr. Lucan cu multi ani in urma, cazuri cu privire la care nu se mai poate face nimic din punct de vedere juridic, fiindca faptele s-au prescris", a declarat joi, pentru Agerpres, Dorin Tataru.

El a adaugat ca, in cazul celor doua persoane, faptele s-au petrecut in urma cu peste 15 ani si a precizat ca termenele de prescriere sunt diferite in materie penala si civila.

"Termenul de prescriptie din penal este mai larg, termenul de prescriptie din civil este mai scurt, 3 ani de la data la care ai luat la cunostinta de un prejudiciu. In penal, in functie de infractiune si de pedeapsa, termenul difera. Nu orice malpraxis este infractiune. Poate fi malpraxis pentru care sa soliciti despagubiri civile sau poate fi un malpraxis care poate imbraca, pe latura penala, forma unei infractiuni sau a altei infractiuni: ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si asa mai departe", a explicat avocatul clujean.

Dorin Tataru s-a oferit, pe pagina de socializare a deputatului Emanuel Ungureanu, sa-i reprezinte pro bono in instanta pe toti cei care au avut de suferit in relatia cu medicul Mihai Lucan.

"Dorin Tataru mi-a scris pe pagina mea de Facebook. Apreciez foarte mult ca oamenii incep sa vorbeasca, ii incurajez sa mearga la procurorii DIICOT si sa spuna tot ce stiu in legatura cu mita pe care o cerea Lucan pentru a-i pune pe liste de asteptare (...) si apreciez solidaritatea avocatului Tataru cu victimele lui Lucan si faptul ca vrea sa-i sprijine pro bono in instanta", a declarat pentru Agerpres Emanuel Ungureanu.

Dorin Tataru a mai spus ca specializarea sa e pe dosare de culpa medicala si ca a reprezentat in instanta si alte persoane cu asemenea cazuri.

"M-a determinat faptul ca exista victime ale sistemului medical care nu au posibilitati materiale si care nu stiu ca pot sa faca ceva sau nu-si permit sa faca ceva impotriva unor medici. In general, victimele de malpraxis sunt oameni care nu au bani, sunt oameni fara posibilitati materiale", a mentionat Dorin Tataru.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat ca a transferat ilegal la clinica sa privata aparatura ce apartinea Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.