R. Moldova: Dodon a trimis la Curtea Constitutionala legea anti-propaganda, pe care ar fi trebuit sa o promulge
"Consider ca ea (legea) atenteaza la principiile democratiei si incalca in mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constitutie si Conventia Europeana a Drepturilor Omului si anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie s.a.", a scris Igor Dodon pe Facebook.
Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, propus de catre deputatii Partidului Democrat si cei ai Grupului parlamentar Popular European, a fost revotat pe 7 decembrie, de Parlament, in doua lecturi, cu 61 de voturi, dupa ce prima oara seful statului a refuzat sa promulge proiectul.
Conform legislatiei, daca este votat repetat un proiect de lege, seful statului este obligat sa-l promulge.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Actualul guvern de la Chisinau este pro-occidental si tolerant cu ideea unionista, mai ales de cand Vlad Plahotniuc e cautat oficial de justitia din Rusia.
Dodon, nu a ezitat in trecut sa atace foarte dur membrii Curtii Constitutionale, acuzandu-i de tradare si amenintandu-i ca "vor da socoteala in fata poporului" (desigur, partea de popor care-l voteaza pe el).
Nu stiu daca se asteapta ca CC sa ii fie favorabila de data asta, probabil e vorba doar de o tragere de timp.
Societatea basarabeana isi schimba lent mentalitatea si datorita unei prezente mediatice rusofone si rusofile sufocante, peste 80% din informatiile la care au acces oamenii simpli din RM provenind direct de la radiouri si televiziuni pro-Kremlin.
Dar simpla dominatie mediatica nu este un motiv suficient si nici constitutional pt a interzice posturile rusesti, ar fi absurd si ilegitim.
Problema este ca sursele rusofone sustin deschis, repetat, activ, o rebeliune armata separatista (Transnistria) si mai multe miscari politice autonomiste.
CC va lua in calcul atat necesitatea protejarii libertatii de informare, cat si necesitatea protejarii teritoriului national in fata unor agresiuni externe.
Chisinaul nu face decat sa constate ca RM nu poate continua sa accepte dominatia mediatica ruseasca in timp ce o parte din teritoriul sau se afla sub ocupatia unor forte straine, rusesti.
E ilogic si suicidar sa permiti sau sa favorizezi propaganda agresorului tau, in speta Rusia.
In general, inclusiv in statele occidentale, protejarea securitatii cetatenilor si teritoriului e un imperativ considerat fundamental, fara de care alte libertati fundamentale nu pot fi garantate.