Initiativa-protest in nord-vestul Bulgariei, unde se strang semnaturi pentru independenta sau unirea cu Romania
Organizatorul protestului si initiatorul strangerii de semnaturi, Boris Kamenov, a spus pentru Nova TV ca unul dintre motivele initiativei este salvarea regiunii de coruptia din Bulgaria. Intrebat de ce nord-vestul Bulgariei ar vrea sa devina parte a Romaniei, Kamenov a spus ca in sistemul judiciar si lupta anticoruptie sunt mai eficiente la nord de Dunare.
Alt separatist a declarat ca un motiv ar fi lipsa locurilor de munca: "Suntem din Kozlodui, Plovdiv si alte orase si nu e nimic de munca acolo”.
Initiatorul acestei miscari de independenta a adaugat ca numai dupa ce regiunea isi va obtine independenta se va adresa Romaniei cu propunerea de a se uni cu ea.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
dar cu Plovdiv chiar ca nu am avut vreodata vreo legatura.
In timp ce Romania are ca sef de stat ales un membru al minoritatii germane, in multe state membre ale UE (inclusiv state fondatoare, ca Franta) nu este tolerata nici macar notiunea de "minoritate nationala".
Bulgaria (7M loc.) este un astfel de stat, majoritatea etnica bulgara a decis ca nici o "minoritate" nu poate pretinde la recunoastere oficiala.
In consecinta, datele oficiale despre minoritati nu sunt fiabile, iar romanii si aromanii din Bulgaria nu au drept la invatamant in limba materna sau la reprezentare in parlament, fie si simbolica.
In articolul original (novinite) harta arata 5 regiuni "separatiste" (nord-vest), acolo unde locuieste minoritatea romaneasca.
Acelasi articol original pomeneste de cel putin 2 rascoale in acea regiune, de-a lungul istoriei statului bulgar.
Nu e deloc intamplator ca armata romana ce a participat la razboiul ruso-turc din 1877 (de independenta pt noi) a primit tocmai regiunea de nord-vest a Bulgariei, pentru operatiuni, acolo romanii erau majoritari.
Vlahii de acolo sunt mentionati in cronicile bizantine, erau acolo la colonizarea slava si apoi la invazia tribului turcofon al "bulgarilor" (au dat numele tarii, dar slavii i-au asimilat).
Zeci de sate din jurul Vidinului, de-a lungul Dunarii si spre munte (in Montana) sunt romanesti, cu vorbitori de limba romana.
Statul comunist bulgar a dus o violenta politica asimilationista, impotriva turcilor si romanilor.
Intentionat, regiunea romanofona a fost mentinuta fara investitii pt ca populatia tanara sa nu ramana pe loc ci sa emigreze catre marile centre urbane unde putea fi asimilata mai usor.
Centrala de la Kozlodui a fost asezata intre sate romanesti, la fel, pentru a disloca si descuraja populatia.
Deci noi nu avem de ce sa facem urat ba chiar circulau bancuri pe vremuri cand orban facea valuri ca sa unim tata transilvania cu ungaria ca nu mai fac aia un guvern vreodata cu 6-7M de romani.
In Bulgaria e diferit. Ei sunt vreo 7 mil si o multime de turci ramasi pe acolo si tigani. In rapoarte sunt doar vreun mil jumate impreuna dar si asa inseamna peste 25% din populatie. In realitate de fapt bulgarii sunt cam 60% din populatie daca nu mai putin. Au motive serioase sa faca asta.
Nu e bine pentru statutul oficial al unor teritorii sa te agati de niste ,,chichite" scrise pe hartie.
Bulgarii pot sa si replice : ,, Ati retras armata in fata armatei bulgare la Cererea Bulgariei ? Daca da, inseamna ca ati cedat teritoriul. Nu mai e nevoie de nici o hartie / ratificare etc. " Pe bulgari nici nu ii intereseaza daca sef era in Romania, Carol al- II-lea, sau Antonescu.
Cu URSS, 2 luni mai devreme, a fost exact la fel.
Ai dreptul moral la teritoriu daca macar lupti cat de cat pentru el, chiar si daca te retragi. Daca nu tragi nici macar un foc de pusca, nu mai ai nici un drept, decat daca incepi un Razboi de Reintregire de la inceput.
Romania, daca vroia teritoriile trebuia sa retraga trupele in lupta, si sa nu incheie vre-un tratat la Craiova.
Similar se putea face si cu URSS-ul, dar cu pierderi mai mari, desigur. Nu trebuia acceptat Ultimatumul URSS-ului, si trebuia retrasa armata in munti, evacuand Basarabia si chiar toata Moldova in fata avansului tancurilor sovietice. Dar asta a fost o decizie prea indrazneata pentru Carol al II-lea. Carol al-II-lea a preferat sa comunice cu URSS-ul, pentru ca ei sa se opreasca macar la Prut.
Nu le mai putem lua inapoi decat cu acordul ambelor tari.
Nu ca am stii sa facem noi turism mai bine ca bulgarii
Eventual astia ar propune sa se uneasca ei (d/t) cu restul bulgariei care nu se sinchiseste de coruptie.
Mai bine cer sa se uneasca cu Transilvania si aceasta cu Luxemburgul.
Bucurestiul este interesat de unirea cu Moscova.
astia nu citesc presa deloc! nu au aflat ca suntem pe primul loc la coruptie in europa si ca ne ducem la vale cu viteza gandului!
zic sa le creem un stat in stat, le dam de exemplu estul tarii, sa stea sa se fure intre ei.
Dar despre oamenii care locuiesc acolo?
Propaganda antiromaneasca deghizata in "proteste sociale" si-a atins scopul.
Nu si in afara tarii unde oamenii pot sa judece obiectiv ce se intampla in Romania.
Astia care va plangeti de "propaganda protestelor" ati decis sa bagati capul in nisip si sa va prefaceti ca nu vedeti furtul masiv ce se intampla de 30 ani in Romania. Mai luati si voi avionul spre resul Europei (ca masina nu e recomandata, nu prea avem drumuri) si vedeti cum traiesc restul in secolul 21.
Textul aici:
https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/12/commonwealth-ul-mioritic-sau.html
Toți pro-muscalii se adunară-n parlament și guvern
În perioada anilor 106-900 strămoşii noştri foloseau alfabetul la-tin, alfabet prin care la noi ajungeau sfintele scripturi creştine.
Către anul 900, aproape întreg spaţiul populat de români (inclusiv Republica Moldova de astăzi) era sub dominaţia Imperiului Bul-gar care recent se creştinase şi adoptase grafia slavonă.
Anume în acel timp regii bulgari, pentru a ne stăpâni şi mai bine, au impus românilor grafia şi limba slavonă. Conform ordinelor date atunci, preoţilor noştri care îndrăzneau să citească în limba latină li se tăia limba, iar cărţile şi toate actele scrise cu litere lati-ne au fost arse…