Peste 5.100 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice si mai multe echipaje SMURD vor fi zilnic la datorie in perioada urmatoare. Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din tara au eliberat peste 200 de acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii, potrivit news.ro.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a luat masuri suplimentare pentru trecerea dintre ani, astfel ca vor fi mobilizati zilnic peste 5.100 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice, efectivele putand fi suplimentate in cazul aparitiei unor situatii de urgenta de amploare.

De asemenea, la nivel national vor actiona 254 de echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 de unitati de terapie intensiva mobila, opt ambulante de terapie intensiva mobila specializate in tratament neonatologic si 42 de autospeciale pentru transport personal si victime multiple, precum si 38 de senilate.

Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti si din tara au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii, iar o alta cerere este in curs de solutionare. Pompierii le reamintesc cetatenilor ca pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare si care prezinta un pericol redus si le recomanda sa respecte cu strictete instructiunile de utilizare, sa verifice integritatea ambalajului, sa evite utilizarea produselor daca sunt deteriorate, sa nu le lase la indemana copiilor, sa nu le arunce in foc si sa evite reaprinderea lor daca sunt nefunctionale sau au ramas cu materia exploziva activa.