Gheorghe Dimitrescu, consilier parlamentar al lui Florin Iordache, va fi numit consul general al Romaniei la Bonn, arata un proiect de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei de guvern de joi.

Potrivit declaratiei de avere, el detine un imobil la Cannes, doua in Bucuresti si un teren in Snagov. In declaratie el spune ca a acordat un imprumut de 500.000 de euro, fara a preciza cui si ca are la o banca un depozit de 318.000 lei.

Gheorghe Dimitrescu a fost consul la Strasbourg si consul general la New York. Numele sau a aparut anul trecut pe o lista publicata de site-ul stiripesurse.ro cu cei ajunși diplomați în MAE fără a da concurs, sau plecați la posturi în străinătate fără concurs.

Despre el, stiripesurse.ro mentiona urmatoarele: “Gheorghe Dimitrescu, consul la Strasbourg (afaceri economice si comerciale) cum scrie pe site, titulatura care nu exista în MAE, fost consul general New York, fara concurs, cu trecut PSD și MAPN (fost doctor militar)”

Flux24 a scris in noiembrie anul acesta ca Dimitrescu a fost consul la New York in perioada guvernarii Nastase si ca in 2003 a facut oficiile in calitate de consul la casatoria Elenei Udrea cu Dorin Cocos.

Numele Gheorghe Dimitrescu apare si intr-unmaterial HotNews.ro din noiembriein care se arata ca PSD plateste 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea "cat mai curand posibil" intalniri la varful administratiei americane.

In documentul dat publicitatii de Departamentul Justitieila data de 24 octombrie, consultat de HotNews.ro, apare numele Gheorghe Dimitrescu la rubrica persoanei de legatura intre PSD si lobbyistii americani.

Singura persoana apropiata de PSD cu acest nume si cu legaturi in Statele Unite este Gheorghe Dimitrescu, in prezent consilierul lui Florin Iordache.