Marian Iftimie Nicorici, fost director al Agentiei Nationale pentru Locuinte si Iulian Boghean, fost director al SC FC Ceahlaul SA Piatra Neamt au fost trimisi in judecata de DNA Bacau pentru trafic de influenta.

Ce acuza procurorii:

"In cursul anului 2010, inculpatul Iftimie-Nicorici Marian, in calitate de director al Agentiei Nationale pentru Locuinte si inculpatul Boghean Iulian, director in cadrul SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt, i-au pretins administratorului unei societati comerciale sa remita catre SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt un procentaj de 5% din valoarea sumelor pe care societatea urma sa le incaseze de la Agentia Nationala pentru Locuinte, in baza contractelor privind construirea unor imobile/locuinte aflate in derulare.

Inculpatul Iftimie-Nicorici Marian a promis, in schimb, ca va interveni pe langa functionarii din subordine pentru ca platile catre respectiva societate comerciala sa nu fie intarziate.

Ca urmare a acestei solicitari, la data 6 septembrie 2010, intre SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt (in care Boghean Iulian indeplinea functia de director de marketing ) in calitate de prestator si o firma administrata de aceeasi persoana careia i se ceruse sponsorizarea, in calitate de beneficiar, a fost incheiat un contractul avand ca obiect servicii de reclama si publicitate in valoare de 112.900 euro.

In temeiul acestui contract, in perioada 1 octombrie 2010 - 27 decembrie 2010, beneficiarul a platit suma totala de 61.709,96 lei in temeiul a doua facturi fiscale ce atestau servicii care in realitate nu au fost prestate."