Un barbat care furase bani si obiecte bisericesti din Schitul Straja a fost prins dupa ce s-a dus la postul local de jandarmi montani, s-a prezentat ca fiind de la SPP si a cerut voie la toaleta, informeaza Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miercuri, in jurul orei 16.30, la sediul Postului de Jandarmi Montan Straja s-a prezentat o persoana de sex masculin recomandandu-se ca fiind de la S.P.P., care a cerut permisiunea de a folosi toaleta din sediul postului, noteaza sursa citata.

Jandarmilor aflati in serviciu li s-a parut suspect, au legitimat persoana stabilind ca se numeste G.A.G. si fiindca avea mentiuni operative active si un comportament suspect i-au cerut sa le prezinte continutul bagajului, moment in care au observat mai multe bancnote de 1, 5, 10 si 50 de lei, pomelnice si alte obiecte bisericesti.

Jandarmii s-au deplasat la schitul Straja din statiune unde, dupa ce au vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere au observat ca persoana respectiva a sustras bunurile din interiorul bisercii.

Intrebat despre fapta comisa susnumitul a refuzat sa faca orice fel de afirmatie sau sa dea vreo declaratie precum si sa semneze orice act procedural sau de alta natura. Bunurile sustrase si suma de 980 de lei au fost ridicate de la numitul G.A.G. si predate staretul schitului.

Suspectul a fost condus la sediul Politiei Lupeni in vederea continuarii cercetarilor.