Joi dimineata au loc 68 de perchezitii la institutii publice si domiciliile unor persoane fizice de din judetele Mures si Bistrita - Nasaud si in Bucuresti, intr-un dosar penal privind savarsirea unor infractiuni de coruptie cu implicarea unor functionari publici si a altor persoane, informeaza Directia Generala Anticoruptie.

Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat faptul ca, in cursul acestui an, un cetatean din Mures a pretins si primit in mod repetat sume de bani de la diferite persoane in scopul facilitarii omologarii individuale si emiterii cartii de identitate a vehiculelor in regim de urgenta, fara programare, pentru autovehicule rulate de provenienta straina, aflate la prima inmatriculare in Romania.

Activitatea infractionala a fost realizata cu sprijinul unor functionari din cadrul RAR Mures, afirma DGA.

Totodata, cetateanul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de politie din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple Mures. Acesta a eliberat unor persoane din anturajul sau documente de identitate, in schimbul unor foloase materiale, fara programare, in regim de urgenta si fara a achitarea taxelor aferente eliberarii in regim de urgenta.