Doi barbati din Marea Britanie au fost trimisi la inchisoare dupa ce o tanara fortata sa se prostitueze a trimis o serie de mesaje disperate spre mama ei din Romania, scrieIndependent. Daniel Purea, 33 de ani, si Stephan Balog, 22 de ani, amandoi din Kensington, Londra, au fost condamnati pentru proxenetism dupa un proces de doua saptamani.

Stephan Balog si Daniel PureaFoto: Metropolitan Police

Purea, care a fost gasit vinovat si de trafic de fiinte umane si de facilitarea calatoriei unei alte persoane cu scopul exploatarii sexuale, a primit opt ani de inchisoare. Balog a fost condamnat la patru ani.

Politia a fost alertata dupa ce fata de 19 ani a trimis o serie de mesaje catre mama ei din Romania in care spunea ca este fortata sa se prostitueze.

Politistii de la Unitatea pentru Sclavie Moderna si Rapiri a Politiei Metropolitane au facut un raid la adresa din Kensington la care cei doi isi conduceau “afacerea” si i-a arestat.

Victima a dezvaluit ca a venit in Marea Britanie dupa ce Purea a ajutat-o sa obtina pasaportul si i-a platit drumul. Ulterior, el i-a cerut sa-i returneze 2.000 de lire sterline.

Odata ajunsa in Londra, el a aranjat ca tinerei sa ii fie facute fotografii si a listat-o pe site-urile de escorte din Londrea.

Tanara a declarat ca Purea a fortat-o sa se prostitueze si dupa ce i-a platit de mai multe ori suma de 2.000 de lire. Ea a spus ca era fortata sa stea treaza toata noaptea in caz ca vreun client voia sa o vada si ca toti banii pe care ii castiga erau confiscati de Purea.