Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca informatiile referitoare la construirea unui patinoar in Parcul Romniceanu sunt "o dezinformare", in zona efectuandu-se lucrari de desfiintare a unor elemente de joaca si mobilier urban avariate.

"Mi s-au dat toate asigurarile necesare si pot sa vi le transmit ca, contrar celor afirmate in mass-media de catre o asociatie si presedintele acesteia, nu se construieste pe spatiul verde in Parcul Romniceanu niciun patinoar, nici pe spatiul verde si nici pentru o alta zona. Este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o face aceasta asociatie si ne rezervam dreptul sa ne aparam in instanta impotriva acestei maniere de a comunica informatii toxice, informatii neadevarate", a declarat, miercuri, Gabriela Firea, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acesteia, parcul se afla in administrarea Primariei Sectorului 5, iar reprezentantii acestei institutii au transmis ca in zona se fac lucrari "de desfiintare a unor elemente de joaca si de mobilier urban care sunt avariate, deteriorate si care puneau in pericol siguranta copiilor".

"Aceste lucrari sunt realizate de catre o societate a Consiliului Local al sectorului 5 si aceste lucrari de punere in siguranta s-au facut dupa o sesizare la Protectia Consumatorului. Despre aceste lucrari este vorba si nu despre amenajarea unui patinoar", a mai spus Gabriela Firea.

Presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor,Serban Sturdza, a depus luni o plangere la politiein care acuza ca in parcul Romniceanu, arie protejata, se construieste un pationar fara autorizatie. Intr-un mesaj catre Gabriela Firea, publicat pepagina lui de Facebook, Sturdza spune ca "s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hotii, ci de Craciun, ca mafiotii".