Intalnirea premierului Mihai Tudose cu reprezentantii organizatiilor civice a inceput la ora 11.00, la Palatul Victoria. La discutii participa si reprezentanti ai unor organizatii aflate la originea protestelor privind legislatia penala, care i-au solicitat lui Tudose o discutie pe tema legilor justitiei si a modificarilor codurilor penale, transmite news.ro.

Mai multi manifestanti au venit la Guvern, in jurul orei 11.00, si se afla la una dintre intrarile in Palatul Victoria pentru a sustine delegatia formata din reprezentantii asociatiilor care au intrat la discutii cu premierul Tudose. Ei spun, insa, ca discutiile cu premierul ar trebui purtate in strada, nu in Guvern, "cu hotii".

La intalnirea cu premierul participa sapte reprezentanti ai organizatiilor civice: Alexandru Socol - Coruptia Ucide; Ciprian Ciocan - Va Vedem din Sibiu, Laurentiu Stefanescu - Initiativa Timisoara, Marius Deaconu - Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, Mihai Politeanu - Initiativa Romania, Mihai Tudorica -#REZISTENTA, Radu Dumitriu - delegat al organizatiilor din Diaspora.

De asemenea, alaturi de premierul Mihai Tudose la discutii se afla si vicepremierul Marcel Ciolacu.

"De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegati din partea organizatiilor civice, astfel incat sa poata avea un dialog coerent si clar. In desemnarea celor 7 delegati, organizatiile civice au luat in considerare criteriul unei reprezentativitati cat mai mari a grupurilor semnatare", se precizeaza pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide".

Un numar de 43 de organizatii civice i-au transmis, sambata, premierului Mihai Tudose, o scrisoare deschisa prin care i-au solicitat o intalnire pana la finalul anului, spunand ca viitorul Romaniei si libertatea ei trebuie sa primeze, iar pentru asta singura solutie este dialogul.

Premierul a raspuns chiar pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide", unde a fost postata si scrisoarea, propunand data de 27 decembrie. Propunerea sa a fost acceptata.