Dispeceratul National Salvamont a primit in ultimele 24 de ore 28 de apeluri de urgenta, cele mai multe fiind din judetele Gorj si Brasov. Salvamontistii au avut alte 15 interventii in urma unor alarmari primite direct in dispeceratele locale Salvamont, scrie news.ro.

Salvamont Romania anunta, marti dimineata, ca in ultimele 24 de ore la Dispeceratul National Salvamont s-au primit si transferat catre echipele Salvamont 28 apeluri de urgenta: 8 apeluri pentru Salvamont Gorj, 7 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 5 apeluri pentru Salvamont Predeal, doua apeluri pentru Salvamont Busteni, doua apeluri pentru Salvamont Lupeni, un apel pentru Salvamont Bihor, un apel pentru Salvamont Alba, un apel pentru Salvamont Azuga si un apel pentru Salvamont Borsa - Maramures.

De asemenea, salvamontistii au avut peste 15 interventii in urma unor alarmari primite direct in dispeceratele locale Salvamont.

Prin Dispeceratul National Salvamont s-au mai primit si 28 apeluri prin care se solicitau informatii privind starea partiilor si a traseelor montane.

Si marti, peste 500 de salvamontisti sunt pregatiti sa intervina la peste 80 de baze, posturi si cabinete medicale Salvamont , precum si in zonele de practicare a sporturilor de iarna.