Sicriul cu trupul neinsufletit al academicianului Ionel-Valentin Vlad, presedintele Academiei Romane, va fi depus la Academia Romana, marti dupa-amiaza, iar inmormantarea va avea loc joi, scrie news.ro.

Conform Academiei Romane, marti, la ora 13.30 sicriul cu trupul neinsufletit al lui Ionel-Valentin Vlad va fi depus la Academia Romana, in timp ce miercuri, de la ora 14.00, va avea loc un moment comemorativ la care va participa si Patriarhul Daniel, iar conducerea Academiei va omagia personalitatea academicianului Ionel-Valentin Vlad.

Joi, de la ora 10.30, la Catedrala Romano-Catolica Sfantul Iosif va avea loc slujba de inmormantare, oficiata de un sobor de preoti condus de Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti. La ora 12.00, la Cimitirul Bellu Ortodox, pe Aleea Academicienilor, va avea loc ceremonia de inmormantare, cu onoruri militare.

Cei care doresc sa aduca un ultim omagiu academicianului Ionel-Valentin Vlad sunt asteptati la Academia Romana marti, intre orele 13.30-22.00 si miercuri, intre 9.00-22.00.

Fizicianul Ionel Valentin Vlad, presedintele Academiei Romane, a murit duminica dupa-amiaza, la varsta de 74 de ani.