Meteorologii au prelungit avertizarile cod galben de ninsori si vant puternic emise duminica pentru judetele Buzau, Prahova, Arges, Dambovita si Dolj, unde, la altitudini de peste 1.700 de metri, vantul va avea intensificari ce pot depasi la rafala 100 de kilometri pe ora, potrivit news.ro. Codul galben pentru zona de munte a judetelor Neamt, Suceava, Mehedinti, Gorj si Valcea ramane valabil pana la ora 14:00.

In judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, avertizarea meteorologica este valabila pana la 13.30, fiind semnalate intensificari ale vantului ce vor atinge la rafala 55-60 de kilometri pe ora.

De asemenea, pentru zona montana a judetelor Buzau, Prahova, Arges si Dambovita, codul galben a intrat in vigoare la ora 11.00, fiind valabil pana la ora 17.00. In acest interval, in zona montana inalta, la altitudini de peste 1.700 de metri, vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 100 de kilometri pe ora, spulberand si viscolind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Codul galben pentru zona de munte a judetelor Neamt, Suceava, Mehedinti, Gorj si Valcea ramane valabil pana la ora 14:00, fiind anuntate intensificari ale vantului in zona montana inalta. Vantul va prezenta intensificari ce vor atinge si depasi la rafala 90 de kilometri pe ora viscolind ninsoarea sau spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.