Politistii au actionat pentru verificarea legalitatii activitatii de taximetrie in zona aeroporturilor internationale Henri Coanda Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Bacau si Iasi, informeaza Inspectoratul general. In doar 2 ore, au fost verificate aproape 200 de autoturisme, au fost aplicate 125 de sanctiuni contraventionale pentru abateri de la normele legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie, un permis a fost retinut iar 11 certificate de inmatriculare au fost retrase.

Astfel, joi, politistii au actionat, in zona aeroporturilor internationale, pentru verificarea autovehiculelor care efectueaza transport aublic de persoane in regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acosteaza persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum si a celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

In doar doua ore, in functie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, politistii au verificat 169 de autoturisme, iar in urma neregulilor constatate au aplicat 125 de sanctiuni contraventionale.

Dintre sanctiunile aplicate, 98 au fost pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, 21 pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar 6 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activitatilor desfasurate, a fost dispusa si o masura complementara de retinere a permisului de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce si au fost retrase 11 certificate de inmatriculare.