Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat, vineri, spre dezbatere publica, un proiect de ordin care contine, printre altele, prevederi referitoare la evaluarea psihologica a angajatilor din aceasta institutie, scrie Agerpres. Proiectul modifica si completeaza Ordinul nr. 23/2015 privind activitatea de psihologie in MAI.

"Evaluarea psihologica in cadrul procedurilor de resurse umane urmareste selectionarea personalului MAI si se realizeaza in urmatoarele cazuri: a) admiterea candidatilor in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala pentru nevoile MAI; b) incadrarea directa ca politisti/cadre militare; c) reincadrarea/rechemarea in activitate a politistilor/cadrelor militare; d) angajarea in munca a functionarilor publici/personalului contractual; e) ocuparea posturilor de conducere vacante; f) trecerea agentilor de politie/maistrilor militari/subofiterilor in corpul ofiterilor de politie/ofiterilor; g) transferul in MAI, conform legii", este una dintre modificari.

Conform referatului de aprobare a proiectului, exigentele profesionale fata de personalul MAI sunt din ce in ce mai complexe iar activitatii de psihologie ii revine un rol capital in efortul institutional de identificare, analizare si armonizare a trebuintelor si potentialului personalului cu interesele si asteptarile MAI.

In acest context, evaluarea psihologica, arata MAI intr-un comunicat de presa, are aport la proiectarea si aplicarea unui management performant al resurselor umane, in principal sub aspectul fundamentarii deciziilor privind selectionarea acestora, precum si la imbunatatirea continua a nivelului de securitate si sanatate in munca.

Textul proiectului de act normativ poate fi consultat pe pagina de internet a institutiei, www.mai.gov.ro, la sectiunea Transparenta decizionala, precum si la Centrul de Relatii cu Publicul al MAI, din Piata Revolutiei nr. 1 A, sector 1, Bucuresti.

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise in termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicarii anuntului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.