Proiect de ordin privind evaluarea psihologica a angajatilor din Ministerul de Interne, in dezbatere publica

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 22 decembrie 2017, 21:17 Actualitate | Esenţial


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat, vineri, spre dezbatere publica, un proiect de ordin care contine, printre altele, prevederi referitoare la evaluarea psihologica a angajatilor din aceasta institutie, scrie Agerpres. Proiectul modifica si completeaza Ordinul nr. 23/2015 privind activitatea de psihologie in MAI.

"Evaluarea psihologica in cadrul procedurilor de resurse umane urmareste selectionarea personalului MAI si se realizeaza in urmatoarele cazuri: a) admiterea candidatilor in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala pentru nevoile MAI; b) incadrarea directa ca politisti/cadre militare; c) reincadrarea/rechemarea in activitate a politistilor/cadrelor militare; d) angajarea in munca a functionarilor publici/personalului contractual; e) ocuparea posturilor de conducere vacante; f) trecerea agentilor de politie/maistrilor militari/subofiterilor in corpul ofiterilor de politie/ofiterilor; g) transferul in MAI, conform legii", este una dintre modificari.

Conform referatului de aprobare a proiectului, exigentele profesionale fata de personalul MAI sunt din ce in ce mai complexe iar activitatii de psihologie ii revine un rol capital in efortul institutional de identificare, analizare si armonizare a trebuintelor si potentialului personalului cu interesele si asteptarile MAI.

In acest context, evaluarea psihologica, arata MAI intr-un comunicat de presa, are aport la proiectarea si aplicarea unui management performant al resurselor umane, in principal sub aspectul fundamentarii deciziilor privind selectionarea acestora, precum si la imbunatatirea continua a nivelului de securitate si sanatate in munca.

Textul proiectului de act normativ poate fi consultat pe pagina de internet a institutiei, www.mai.gov.ro, la sectiunea Transparenta decizionala, precum si la Centrul de Relatii cu Publicul al MAI, din Piata Revolutiei nr. 1 A, sector 1, Bucuresti.

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise in termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicarii anuntului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

425 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Hmm, PSD vrea numai jandarmi slugarnici? (Vineri, 22 decembrie 2017, 21:21)

  emil bobu [utilizator]

  E interesant momentul aparitiei acestei propuneri, cand PSD si-a dat arama pe fata si distruge justitia fara discernamant.
 • +1 (1 vot)    
  Parlament, guvern, relatii externe? (Vineri, 22 decembrie 2017, 22:16)

  alibaba: >>10/8 Centenar<< [utilizator]

  Nu?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version