Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca ambasadorii Romaniei o sa transmita cancelariilor europene si Comisiei modificarile traduse aduse legilor justitiei, spunand ca pana acum nu a reusit nimeni sa indentifice nici macar un articol care sa afecteze independenta justitiei, scrie news.ro. Liderul PSD a spus ca inclusiv presedintele Klaus Iohannis trebuie linistit din acest punct de vedere, "mai ales ca vin sarbatorile".

"O sa transmitem tuturor ambasadelor si Comisiei Europene materialul tradus pentru ca trebuie sa mai recunoastem un lucru: pana acum nu s-a identificat un articol care sa spuna ca ala in mod special afecteaza independenta justitiei (...) Eu cred ca si presedintele trebuie linistit, mai ales ca vin sarbatorile", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus ca el este multumit de modificarile aduse celor trei legi ale justitiei, care au reprezentat un angajament al coalitiei de guvernare.

"Au fost dezbateri, unele chiar cantate in comisia speciala, la care au participat reprezentanti din foarte multe parti ale acestui sistem, din partea reprezentantilor magistratilor. O mare parte dintre amendamente au fost propuse si sustinute de asociatiile magistratilor (...) Am auzit si criticile magistratilor, am auzit si sustinerile magistratilor. Noi ne uitam si intr-o parte si in alta", a precizat el.

In ceea ce priveste nemultumirile lui Calin Popescu Tariceanu in legatura cu faptul ca modificarile legilor justitiei nu au fost suficient de ferme, Liviu Dragnea a spus ca este foarte greu ca o lege sau un pachet de legi sa multumeasca pe toata lumea.

Intrebat daca Romania risca sanctiuni din partea Uniunii Europene similare cu cele aplicate Poloniei, Dragnea a raspuns: "Asta e o intrebare serioasa? Stiti ce s-a intamplat in Polonia? Stiti despre ce modificari legislative e vorba acolo? Nu le comentez eu, este dreptul suveran al lor".