Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificari ale vantului si ninsori viscolite in zona montana inalta si de precipitatii mixte si polei in mare parte din tara, valabila de sambata ora 02:00 pana duminica, ora 22.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din a doua parte a noptii de vineri spre sambata (22/23 decembrie) pana duminica noaptea (24 decembrie), in zona montana, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp in care va ninge, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari temporare cu viteze ce vor depasi 70...80 km/h, iar pe crestele cele mai inalte 90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si Banat si pe arii restranse in restul teritoriului, sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, favorizand formarea poleiului.

Intensificari ale vantului cu rafale de 50 - 60 km/h vor fi si in zonele mai joase de relief, cu precadere din nord-estul si sud-vestul tarii.

In zona montana inalta vantul va mai avea intensificari temporare si pe parcursul zilei de luni (25 decembrie) spulberand zapada, mai noteaza meteorologii.