Presedintele PSD, Liviu Dragnea i-a criticat vineri pe primarii care inregistreaza excedent bugetar, dar se plang ca vor pierde bani de la buget in 2018. In contextul votarii legii bugetului, care a nemultumit multi primari, Liviu Dragnea a declarat ca "trebuie sa spunem asta, nu o spunem cu rautate, o spunem doar cu o abordare pragmatica si economica. Excedentul reprezinta sumele pe care autoritatile locale le au in depozite, nefolosite, pe care le raporteaza an de an". Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, a incheiat anul 2016 cu un excedent de circa 700 milioane lei.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"În 2016, excedentul, adică sumele care stau în bugetele locale necheltuite, din diverse motive, poate cea mai mare parte dintre ele sunt din motive obiective, sunt în jur de 11 miliarde de lei. Se pare că la finalul anului 2017 această sumă va creşte la 13 miliarde de lei, adică în jur de trei miliarde de euro, care stau, nu produc nimic investiţii pentru administraţia locală şi, prin efectul de multiplicare, venituri la bugetul de stat şi dezvoltare. Condiţia care a fost pusă - să fie îndemnaţi să cheltuie măcar jumătate din excedent în anul 2018, dându-le posibilitatea să fie cheltuiţi şi pentru energie termică şi pentru alte chestiuni - este un îndemn bun. Aici, dacă nu se intervine absolut deloc, ne trezim că în câţiva ani de zile o să stăm cu 20 de miliarde de lei în excedent", a spus Liviu Dragnea vineri la Parlament dupa ce legislativul a adoptat in sedinta comuna legea bugetului pe 2018, potrivit Agerpres.

"Pe bună dreptate, exista colegi din administraţia locală care spun: <>. Sigur, repet, sunt situaţii obiective, sunt primari care au câştigat mandate noi şi au preluat nişte excedente din anii trecuţi, dar împreună, în următoarea perioadă, o să găsim cea mai bună formulă, astfel încât bugetele administraţiei locale să nu cadă sub 2017, aşa cum este şi obligaţia prin lege", a mai spus Liviu Dragnea.