Ciolos: Comunismul si gustul dictaturii nu au murit in decembrie 1989. Au supravietuit in toti acesti ani, hranindu-se din comoditatea, indiferenta si tacerea noastra
Postarea integrala a lui Dacian Ciolos:
22 Decembrie, ora 12.06, acum 28 de ani.
Dictatorul Nicolae Ceaușescu a fugit cu un elicopter de pe sediul Comitetului Central.
Acel moment a fost prima speranță de democrație și libertate, prima speranță că o viață mai bună poate exista pentru fiecare român.
Prima speranță, obținută și apărată cu sânge de oamenii uciși în stradă, oameni care strigau "Jos Comunismul!"
A fost primul gust de libertate pentru generația mea. O libertate redată. Mai târziu am învățat că libertatea redată e doar o fundație, pe care se construiește libertatea asumată.
"Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un <<mâine>>." Sunt cuvintele Regelui Mihai I, ultimul Rege al României, de care ne-am despărțit de puține zile. La funeraliile lui, românii au strigat, din nou, "Jos Comunismul!"
Comunismul și gustul dictaturii nu au murit în decembrie 1989. Au supraviețuit în toți acești ani, hrănindu-se din comoditatea, indiferența și tăcerea noastră. Vor continua să existe atât timp cât vom sta cu fruntea plecată, acceptând să fim conduși prin impostură și minciună.
Nu există mod mai onorabil de a cinsti sacrificiul celor care au murit în 1989 decât acesta: asumarea și apărarea libertății și democrației, în fiecare zi, în fiecare ceas.
Aceasta este esența naturii noastre interioare, este datoria fiecăreia și fiecăruia dintre noi, a celor care am trăit în dictatură și comunism, a celor care am sperat, am muncit și muncim pentru o Românie mai bună, a celor care ne-am născut în democrație și libertate.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Degeaba ai o gramada de drepturi democratice daca nu ti le poti exercita. Degeaba ai drept de miscare, atata timp cat tu nu ai bani nici sa iesi din satul tau uitat de lume.
Trebuie sa intelgem ca integrarea europeana a adus beneficii doar pentru o mica parte dintre romani. Iar noi, cei care profitam din plin de avantajele integrarii europene suntem extre de rai, indivdualisti, egoisti.
Nu vom putea scapa de comunisti si PSD atata timp cat nu vom imparti avantajele integrarii europene cu patura de jos a tarii.
Ne uitam la cat de minunate sunt democratiile din vestul Europei, insa democratiile de acolo costa bani grei bagati in protectia sociala, protectie sociala care ii tine pe socialisti proletari "sedati". Atata timp cat sistemul e generos cu ei, nu au de ce sa darame sistemul...
Diferentele intre diversele categorii profesionale, de varsta, regionale sunt enorme.
Noi in Romania nu stim o cale de mijloc, un echilibru.
LA noi, in tara extremelor, ne indreptam catre capitalism salbati sau catre comunism hardcore.
Scapam mereu tara ba in dreapta, ba in stanga.
La fel de detestabili sunt capitalistii salbatici ca si fanii comunismului. Doar echilibrul ne va putea salva.
"Sa ni se dea", "Sa se faca" nu e compatibil cu capitalismul. Cand sunt putini destia poate functiona, cand o parte insemanata din societate gandeste asa apar problemele. Cand milogul vede ca acum ala muncitor poate sa dezvolte si el ramane de caruta apare frustrarea, trebuie musai sa faca ceva sa moara capra aluia deoarece indiferent cat ai tu, cu cat vecinul tau are mai mult cu atat te simti mai sarac.
Teoria ta e corecta, romanii sunt insa practica ne omoara.experti la teorie,
In occident capitalismul rezista doar prin mituirea paturii de jos
Anul de guvernare asumat de catre dvs a fost singurul in care am simtit ca lucrurile se indreapta intr-o directie buna!
Opozitia nu face nimic, presedintele mai are putin si impodobeste bradul, in loc sa prajeasca niste carnati in Parlament, ca tot vine Craciunul si o parte a celor care au iesit in strada si-au pierdut increderea ca pot schimba ceva.
Firea ar fi pierdut cu brio intr-un scrutin in doua tururi. Cum era sa pornesti cu Bucurestiul castigat in alegerile generale?
Cultura politică la nivel înalt (conducerea României de 28 de ani) este apropiată de zero.