Dacia este cu siguranta cel mai cunoscut brand romanesc la nivel mondial. Tot romanul a auzit de Dacia. Fie ca e vorba despre Dacia 1100, 1300, Solenza sau, mai nou, Logan. Ei bine, putini sunt cei care stiu ca la Mioveni s-a fabricat pentru o scurta perioada de timp Dacia Shifter. Aceasta era, de fapt, o Dacia Papuc 1304 Pick Up comercializata in Marea Britanie sub numele Shifter. Una dintre editiile limitate ale acestui automobil a fost botezata Shifterossa, scrie Playtech.ro.

Dacia ShifterFoto: playtech.ro

Dacia Shifterossa avea un motor de 1.310 cmc si tractiune pe puntea din spate, cu cardan. Intrucat se adresa pietei din Marea Britanie, masina cu jante de Aro 10 avea volanul pe partea dreapta. Aceasta avea o sarcina utila de pana la 1.150 kilograme.

Cifrele nu sunt exacte, insa aproximativ 500 de astfel de automobile au fost exportate in Marea Britanie si Japonia, doua tari in care se circula pe partea stanga. Doar doua modele din istoria comunista a Dacia au fost fabricate cu volan pe dreapta: Dacia Denem (Dacia 1310) si Dacia Shifterossa (Dacia 1410).

Se pare ca mai exista un singur model de Dacia Shifterossa 'in viata'. Aceasta ii apartine unui roman care a gasit masina abandonata intr-o curte din Marea Britanie si a restaurat-o pe banii lui. In ultima perioada, singura Dacia Shifterossa poate fi admirata la intrunirile nationale Dacia Clasic.

articolul integral, pe Playtech.ro.