Traficul rutier pe DN 18, prin Pasul Prislop, aflat la 1.400 metri altitudine, in Muntii Pietrosul Rodnei, este ingreunat din cauza cetii, aici stratul de zapada masurand 40 de centimetri, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures, Dan Buca.

"Pe DN 18, in Pasul Prislop, vizibilitatea este sub 100 de metri pe cea mai mare portiune a drumului dintre judetul Maramures si Suceva. Recomandam conducatorilor auto sa circule preventiv pe aceasta portiune de drum, sa foloseasca luminile de intalnire si sa isi adapteze viteza la conditiile meteorologice si cele din trafic", a afirmat Dan Buca.

Potrivit acestuia, circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe toate sectoarele de drumuri nationale din judet. Nu au fost semnalate probleme in trafic, in judet, cauzate de conditiile meteorologice, chiar daca, in ultimele ore, a nins atat in zonele de munte cat si la ses.

Lucratorii Sectiei Drumuri Nationale au intervenit cu 25 de utilaje si au fost imprastiate 201 tone de material antiderapant pentru a preveni si combate poleiul si indepartat zapada depusa pe carosabil.

Pe raul Ruscova, la Luhei ( Muntii Maramuresului) s-a format gheata la mal, a mai precizat sursa citata.